Dzīvnieku karnevāls. Koncerts bērniem

17.05.2024    10.00
Koncertzāle LIELAIS DZINTARS, lielā zāle

Liepājas Simfoniskais orķestris aicina mazos klausītājus uz jautru karnevālu, kurā uz koncertzāles “Lielais dzintars” skatuves satiksies lauva, zilonis, ķengurs, gulbis, gailis, dzeguze, antilope, bruņurupucis un citi zvēri.

Ceļojumu mūzikas pasaulē diriģents Reinis Lapa vadīs kopā ar aktieri Pēteri Lapiņu.

Franču komponista Kamila Sensānsa “Dzīvnieku karnevālā” ir daudz jautru un aizraujošu ainu, kurās dzīvnieki sarunājas, spēlējas, draudzējas un strīdas. Tas būs brīnumains stāsts un fantāziju raisoša pasaule, kas atdzīvosies simfoniskā orķestra skanējumā.

Koncerta programmu papildinās viens no Roberta Šūmaņa slavenākajiem darbiem “Karnevāls”. Tas radies, iedvesmojoties no karnevāla, kas notika viņa dzimtajā pilsētā Cvikavā. Skaņdarbā kā tēlus komponists iekļāvis arī dažus no saviem draugiem un pats sevi. Koncertā skanēs atsevišķi fragmenti no šī skaņdarba, un katrs no tiem stāstīs par kādu tēlu vai notikumu, kas saistīts ar karnevālu.

Šie divi skaņdarbi ir jautri un krāsaini, un radīs īstu karnevāla atmosfēru, ļaujot klausītājiem iztēloties un salīdzināt, kā priecājas cilvēki, un kā to dara dzīvnieki.

Piedalās:
Pēteris LAPIŅŠ (stāstnieks)

Rihards PLEŠĀNOVS (klavieres)
Edgars TOMŠEVICS (klavieres)

Liepājas Simfoniskais orķestris
Diriģents Reinis LAPA

Programmā:
Roberts ŠŪMANIS (1810-1856) Fragmenti no skaņdarba “Karnevāls”
Kamils SENSĀNSS (1835-1921) Dzīvnieku karnevāls

Koncerts bērniem iekļauts kultūrizglītības programmā “Latvijas skolas soma”.

Koncertu atbalsta Latvijas Republikas Kultūras ministrija, Valsts kultūrkapitāla fonds un Liepājas pilsēta.

Pirkt biļeti